fredag 8 juli 2011

En början...

Nu har vi äntligen börjat riva och ha oss, halva taket är nere och nya vindskivor är på. Det är så himla mycket att tänka på vid en sån här stor renovering. I mitt huvud kretsar trädgårdsmöbler, krukor, växter m.m medans F pratar takutsprång och centimeter. Det är bra att han tar ner mig på jorden så att man faktiskt lär sig något. Det här kommer man ha nytta av speciellt kommer jag ha stor nytta av det i MITT jobb. Målningen har vi också kommit igång med, målar man lite åt gången så blir man faktiskt klar i tid och man behöver inte stressa. Brädorna ska ju både oljas och grundas innan de sätts upp därefter kör vi en stryking Perfekt Akrylat på plats och sista strykningen gör vi i vår när träet har sprickt isär.


Innan vi började riva så har vi hållt på med grunden ett tag, eftersom huset bär ett lager panel och ett lager tegel så har grunden gjort sitt. Vi har lagat upp sprickor och vår tanke var också att lägga platonmatta för att få bort fukten och skydda mot den. Men när vi väl började gräva så blev det lite krångel eftersom vår grund står på en annan grund och då kunde vi inte lägga någon matta. Istället fick vi låta det stå och lufta och sedan dra rör i marken för det dagliga vattnet och göra en stenkista där vattnet förhoppningsvis kan samlas. Efter det fyllde vi igen med jord och toppade med mackadamm. Tanken är sen att vi ska fylla med vanligt grus runt huset men det blir i sluttampen när allt annat är klart. Glöm inte fiberduken om ni ska lägga grus, det hindrar både gräs och ogräs från att tränga igenom.


Vi har valt att inte ha allt för bred takutsprång, jag vill helst inte att det ska bli mer tak än vad det redan är dessutom så räcker det gott och väl som skydd för huset. Men vi måste ut en bit eftersom fasaden kommer bygga dubbelt så mycket nu när vi ska tilläggsisolera. Så väck med gammal panel och gammalt tegel :)


Detta var sent igårkväll och idag har vi redan hunnit sätta en del läkt och mer lär det bli, jag älskar när det går framåt och än så länge har vi inte dykt på några större problem. Till och med garagedörren kunde vi enas om och den är nu ockå beställd.

P&K Johanna

1 kommentar:

  1. Du är så duktig. Älskar erat hus det är så fint.
    Det enda jag inte gillar i erat hus är katterna. hahahaha.

    Imorgon ses viii.
    Pusspuss Marielle <3

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...